از جمله مهمترین دغدغههای مالی در مشاغل مختلف را میتوان پرداخت مالیات در نظر گرفت. موضوعی که در صورت عدم آگاهی و توجه به قوانین آن، اعتبار شرکت را میتواند تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات قانونی و مالی در زمینه فعالیت شرکت به وجود آورد. از این رو موضوع پرداخت مالیات بویژه در اواخر سال مالی که نوبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی میرسد به موضوعی داغ بین صاحبان مشاغل مختلفی تبدیل میشود.
مبلغ مالیات هر سازمان با توجه به میزان فعالیت، هزینه و درآمد و همچنین شرایط مالی جامعه مشخص میشود. با این همه گاهی این مبلغ در سازمان های بزرگ مبلغ بسیار قابل توجهی را شامل میشود. از این رو اغلب کارفرمایان به دنبال راههای ساده برای کاهش میزان مالیات سازمان خود هستند.
معافیت مالیاتی چیست؟
بزرگترین وظیفه سازمانها در مقابل دولت را میتوان پرداخت مالیات دانست. سازمان امور مالیاتی با در نظر گرفتن اظهار نامه مالیاتی و برخی دیگر از شرایط دخیل، مبلغی را در قالب مالیات برای پرداخت سازمانها تعیین میکند. بنابراین در شرایطی خاص میتواند شرکتها را در برخی از موارد از پرداخت مالیات معاف کند. در این قانون مالیات شرکتها با دستور سازمان امور مالیاتی کاهش مییابد و برای حل مشکلات مالی و گردش نقدینگی سازمان مورد نظر فرصتی فراهم میگردد.
از مهمترین اهداف دولت در ایجاد بند معافیت مالیاتی میتوان به تشویق کارآفرینی، ایجاد تحول در اقتصاد کشور و رونق کسب و کارها اشاره کرد.
کدام شرکتها از پرداخت مالیات معاف هستند؟
اولین وظیفه کارفرمایان بعد از ثبت شرکت، معرفی آن به اداره امور مالیاتی است. در صورتی که معافیت مالیاتی در همان ابتدا شامل سازمان مذکور باشد در این مرحله میتوان از آن مطلع شد. در طرح معافیت مالیاتی شرکتها به دو دسته تقسیم میشوند:
معافیت کامل مالیاتی شرکت (عاملی برای توسعه نهادهای کم درآمد)
گروه اول سازمانهایی هستند که بعد از بررسیهای لازم از پرداخت مالیات به صورت 100 درصدی معاف میشوند. این طرح معمولا شامل شرکتهای تعاونی مصرف کنندگان، شرکتهای تعاونی دانش آموزان و دانشجویان، شرکتهای فعال در حوزه کشاورزی، دامداری و صید و شرکتهای تعاونی تولیدی روستایی متعلق به روستاییان است که از پرداخت مالیات به طور کامل معاف هستند. همچنین میتوانید مشاغل معاف از مالیات را به صورت کامل مشاهده کنید.
- تعیین سقف معافیت از مالیات، راهحلی برای توسعه
در برخی از موارد سازمان امور مالیاتی با انجام بررسی و طبق دستورالعملهای خاص شرکتهایی را به طور دائم یا موقت تا سقف معینی از مبلغ مالیات معاف میکند.
سازمانهای فعال در زمینه ایرانگردی و جهانگردی، شرکتهای فعال در جهت نوسازی و توسعه واحدهای صنعتی و برخی از شرکتهای سهامی عام با شرایط و مبالغ خاص در گروه این نوع معافیت مالیاتی قرار میگیرند.
روشهایی برای کم کردن مالیات و بخشش مالیاتی
- تنظیم دقیق و منظم اظهار نامه مالیاتی
پرداخت به موقع مالیات طبق قانون به مدت 3 سال متوالی حدود 5 درصد از مبلغ مالیات شما کم میکند. این مهمترین و سادهترین اقدامی است که در جهت کم کردن مالیات شرکت میتوانید انجام دهید.
- عدم سهل انگاری در نگهداری فاکتورهای هزینه
واقعیت این است که بسیاری از مخارج و هزینههای کم سازمان به علت غیر مهم بودن در سیستم ثبت نمیشوند. اما مجموع همین هزینههای کوچک یک مبلغ بزرگی خواهد شد. نگهداری تمام فاکتورها در هر مبلغی میتواند در برآورد مالیات و کاهش میزان آن به شما کمک کند.
- کمک به موسسات خیریه
کمک به خیریهها و موسسات عامالمنفعه، یکی از راههای کاستن از میزان مالیات پرداختی به صورت قانونی است. با کمک و ارائه گزارشهای مداوم از کمکهای خود به این نهادها از بخشیدگی مالیاتی تا سقف مشخصی میتوانید بهرهمند شوید.
با نرم افزار صندوق فروشگاهی رایما حساب شده حرکت کنید
مالیات یکی از مهمترین منابع درآمدی دولتهاست که همه شهروندان در راستای ارائه بهتر خدمات اجتماعی ملزم به پرداخت آن هستند. با این حال، شاید محاسبه صحیح و اظهار مالیاتی برای خیلی از صاحبان مشاغل دغدغه آفرین باشد. از این رو نرم افزارهای فروشگاهی متعددی طراحی و عرضه شدهاند تا در برطرف کردن این دغدغه نقشی داشته باشند.
نرم افزار فروشگاهی رایگان رایما با توجه به قابلیتهای متعددی که در اختیار مشتریان قرار میدهد، امکان محاسبه دقیق خرید و فروش را با استناد به فاکتورهای صادر و ثبت شده فراهم آورده است. تجربه موفق استفاده از نرم افزار پوشاک رایما در بسیاری از فروشگاههای بزرگ و کوچک گواهی بر این ادعاست. شما با استفاده از نرم افزار رستوران و ثبت تراکنشهای مالی خود میتوانید با احتساب دقیق و پرداخت به موقع مالیات خود، از معافیتهای مالیاتی بهرهمند شوید.