وقتی که در یک صنف خاص به خرید و فروش یک کالا میپردازید به طور حتم علاقه مند هستید که میزان سود و زیان خود را محاسبه کنید. اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به تازگی مغازه یا فروشگاه باز کردهاید و یا در شرف باز کردن کسب و کار مختص خود هستید خواندن این مطلب با عنوان چگونه سود و زیان مغازه خود را محاسبه کنیم؟ میتواند اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد.
سود و زیان چیست؟
تمامی فعالیتهای تجاری هر شرکت یا فروشگاهی بر مبنای سود و زیان است. آشنایی با این مفهوم نه تنها یک امر مهم و ضروری برای اداره کسب و کار تلقی میشود بلکه در بخش حسابرسی هزینه ها نیز نقش قابل توجهی ایفا میکند.
مفهوم “سود و زیان” کاربردهای زیادی در حوزه های مختلف زندگی انسان از روزمرهگیها گرفته تا بخش کلان اقتصاد و تجارت دارد. در دنیای کسب و کار، اگر کالایی به قیمت بالاتری از قیمت خرید فروخته شود سود تلقی میشود و اگر کالایی به قیمت پایینتری از کالای خریداری شده فروخته شود نتیجه آن تجارت چیزی جز زیان نبوده است.
روش محاسبه سود و زیان
ابتدا کل مبلغی که از مشتریان دریافت شده است را به طور دقیق محاسبه کنید. این مبلغ میتواند در ازای فروش محصولات و یا ارائه خدمات شما باشد. به عنوان مثال یک بازه زمانی یک ماهه را در نظر بگیرید. اگر در این مدت یک ماهه یک میلیارد تومان فروش داشته باشید و یک میلیارد تومان دیگر در ازای خدمات ارائه شده پول دریافت کرده باشید کل درآمد شما در این مدت یک ماهه برابر با دو میلیارد تومان خواهد بود.
در گام بعدی کل هزینه هایی را که در این دوره یک ماهه هزینه کردهاید را حساب کنید. هزینه هایی مانند محصولاتی که برای فروش خریدهاید، پول حمل و نقل، کرایه مغازه و هزینه های جانبی دیگر را حساب کنید. حال این رقم را از کل هزینههای صرف شده کم کنید و سود بدست آمده را محاسبه کنید. البته چنین محاسبه ای به طور کامل دقیق نیست اما میتوان به طور نسبی سود بدست آمده را متوجه شد.
صورت سود و زیان چیست؟
صورت سود و زیان یکی از راهکارهای مناسب برای بررسی نتیجه عملکرد یک فروشگاه در یک بازه زمانی مشخص است. به عبارت دیگر صورت سود و زیان میزان درآمد و هزینههای یک فروشگاه را در طی یک دوره زمانی مشخص نشان میدهد.
در این روش حسابداری، صورت سود و زیان با فروش آغاز شده و با محاسبه سود و زیان به پایان میرسد. این فرآیند صرفا میزان سود و زیان خالص کسب و کارها را مشخص میکند.
هدف از تهیه صورت سود و زیان چیست؟
در این پروسه مالی تنها گزارشی از عملکرد فروشگاه یا شرکت در یک بازه زمانی مشخصی تهیه میشود که میزان سود و زیان آن را به طور دقیق گزارش میدهد.
گزارشی که پیرامون صورت سود و زیان ارائه میگردد دید دقیقی در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد تا عملکرد خود و اتفاقات مالی که در کسب و کارش روی میدهد را متوجه شود. از این رو بهتر میتواند با ارزیابی دقیق تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.
روشی سریع برای مشخص کردن سود و زیان
بهترین روش این است که سرمایه اولیه یک دوره زمانی مشخص را بدانید و آن را با سرمایه پایانی همان دوره مقایسه کنید. در چنین حالتی میتوانید سود بدست آمده را به صورت تقریبی با ضریب خطای یک الی 3 درصد بدست آورید.
به هر حال این خطا وجود خواهد داشت. اما نسبت به کسب وکارتان و مؤلفههای به کار رفته در آن میتوانید این ضریب را کم و زیاد کنید. به عنوان مثال اگر موجودی انبار شما کمتر از یک درصد است آن را نادیده بگیرید.
نرمافزار رایما روشی مطمئن برای محاسبه سود و زیان
برای سنجش میزان موفقیت یک کسب و کار و اتخاذ تصمیمات لازم برای توسعه بیشتر آن و از میان برداشتن موانع پیشرو، بایستی بتوانید به صورت دقیق میزان سود و زیان فعالیت تجاری خود را برآورد کنید. برنامه حسابداری فروشگاهی رایما دارای رابط کاربری بسیار ساده و کاربرپسندی است و با قابلیت استفاده در سه سطح پایه تا پیشرفته امکان استفاده برای کاربرانی با هر سطح از دانش حسابداری را فراهم میآورد.
با خرید نرم افزار فروشگاهی پوشاک رایما، ارائه گزارشهای سود به تفکیک کالا ، ارائه فهرستی دقیق از کالاهای فروش نرفته، میزان سود و زیان فروشگاه را در یک بازه زمانی مشخص با استفاده از متدهای حسابداری به روز در اختیار خواهید داشت. نرم افزار فروشگاهی سوپرمارکت رایما با تجزیه و آنالیز دادهها کمک میکند تا بتوانید به ارزیابی دقیقی از کسب و کار خود دست یابید.