امروزه در بسیاری از مشاغل رقابت تنگاتنگی وجود دارد و هر کسب و کاری سعی می‌کند در گود رقابت بیشترین سود را بدست آورد. یکی از اصلی‌ترین روش‌های افزایش فروش ارائه تخفیف کالا به مشتریان است. تکنیک‌های متنوعی در ارائه تخفیف کالا وجود دارد که هر کدام از آنها میزان فروش کالا را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد. در این مطلب قصد داریم درباره اینکه چرا باید در فروش کالا تخفیف دهیم اطلاعات ارزشمندی را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

 

همه آنچه را که درباره تخفیف باید بدانید؟

همه شما بدون شک واژه تخفیف را شنیده‌اید و هر کسب و کاری در هر مکانی از آن برای جذب مشتری استفاده می‌کند. از سوی دیگر، در هر شرایط مالی مشتریان علاقه‌مند هستند تا کالای دلخواه خود را با قیمتی پایین‌تر از سطح تعیین شده خریداری کنند. حال اگر شما هم دارای یک فروشگاه، مغازه و یا کسب و کاری هستید که خدمات فروش ارائه می‌دهید، می‌توانید با در نظر گرفتن درصدی تخفیف مشتریان خود را راضی نگداشته و به جذب مشتریان بیشتر اقدام کنید.

در واقع باید گفت که تخفیف یک استراتژی بازاریابی معمول برای جذب هر چه بیشتر مصرف کنندگان است. در این روش با ارائه یک روش یا انگیزه اضافی، مصرف کنندگان را تشویق می‌کنید تا محصولی را که تبلیغ شده را دریافت کنند.

به هر حال هر فروشنده‌ای برای افزایش فروش نیازمند ارائه تخفیف به مشتریان خود است. بنابراین از استراتژی‌های تخفیف برای دست‌یابی به سود بیشتر استفاده می‌کند. در این میان از مهم‌ترین این استراتژی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تخفیف تجاری

این نوع تخفیف در اغلب موارد برای کالاهای خاصی در نظر گرفته می‌شود و مشتریان ویژه‌ای در این نوع تخفیف مد نظر هستند. به عنوان مثال آن دسته از مشتریانی که بیش از سقف تعیین شده خریداری می‌کنند مبلغ مشخصی به عنوان تخفیف خرید کالا به آنها تعلق می‌گیرد و در هنگام ثبت مقدار مشخصی تخفیف را از فروشگاه و یا مغازه دریافت می‌کنند.

تخفیف نقدی

تخفیف‌های نقدی در اغلب موارد در بسیاری از فروش‌هایی که به صورت نسیه خدمات ارائه می‌دهند اعمال می‌شود. در چنین تخفیفاتی فروشنده قصد دارد که هر چه سریع‌تر طلب خود را مطالبه نماید. از این‌رو برخی از تخفیفات در نظر گرفته می‌شود که مشتریان با خرید نقد از تخفیف‌های در نظر گرفته شده چنین فروشگاهها یا مغازه‎هایی بهره‌مند شوند.

تخفیفات توافقی

چنین تخفیفاتی حاصل چانه‌زدن بین خریدار و فروشنده در هنگام خرید کالا و یا دریافت خدمات ارائه شده است.

ارائه تخفیف به دلیل عدم تطابق کالا یا وجود نقص در کالا

در برخی موارد ممکن است کالایی عیب جزئی داشته باشد بنابراین فروشنده برای فروش آن تخفیف بزرگی در نظر می‌گیرد تا خریدار را متقاعد به خرید آن نماید.

تاثیر تخفیف در فروش

بسیاری از مشتریان به دنبال خریدی هستند که حداکثر نفع چه از لحاظ کیفیت کالا و چه از لحاظ پرداخت هزینه را بدست آورند. هر فروشگاهی می‌تواند با ارائه تخفیفات بازدیدکنندگان را به مشتریان دائم خود تبدیل کند و از این طریق حجم فروش خود را در دراز مدت به میزان چشمگیری افزایش دهد.

باید توجه داشته باشید که تخفیف کورکورانه به هیچ وجه نمی‌تواند باعث افزایش سوددهی شود زیرا از یک سو مشتری کالا را کم ارزش در نظر می‌گیرد و از سوی دیگر میزان سود شما را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. بنابراین تخفیف در فروش کالا قطعا در جذب مشتری لازم است اما باید در زمان مناسب و با اتکا به روش صحیحی صورت گیرد.

نحوه تخفیف دادن

میزان تخفیفی که برای کالای خود در نظر گرفته‌اید می‌تواند براساس شرایط کاری شما رقمی متفاوت باشد. اما در حالت کلی فرمول تخفیف دادن بدین صورت است که باید انواع تخفیف‌ها را به خوبی شناخته و آن دسته از تخفیف‌هایی را که سودده و زیان‌ده هستند را از هم جدا کنید. بدین معنی که تخفیف را براساس نوع کالا و زمان فروش باید در نظر بگیرید.

چطور میزان تخفیف را محاسبه کنیم؟

با توجه به اینکه از نظر خریداران دریافت تخفیف از فروشنده در هنگام خرید بسیار جذاب است، اتخاذ روشی برای ارائه تخفیف به مصرف کننده و محاسبه میزان آن به نحوی که خللی در سوددهی ایجاد نکند، دارای اهمیت بسزایی است. از این رو لازم است که کسب و کارها برای اعمال سیاست‌گذاری صحیح در ارائه تخفیف، از یک روش مطمئن استفاده نمایند.

بروزترین نرم افزار فروشگاهی راهکاری اساسی پیش روی کسب و کارها قرار داده‌اند تا شما به عنوان صاحب یک فروشگاه، مغازه یا هر کسب و کار دیگری که در ارتباط با مصرف کننده به سر می‌برید، بتوانید به ساده‌ترین روش تخفیف موردنظر خود را روی فاکتور فروش اعمال نمایید.

نرم افزار فروشگاهی عمومی رایما امکان اعمال انواع تخفیفات اعم از درصدی، مبلغی و سطری را روی هر کدام از اقلام فاکتور امکان‌پذیر کرده است. این نرم افزار فروشگاهی براساس متدهای حسابداری روز طراحی شده و با پشتیبانی از سطوح مبتدی تا پیشرفته امکان استفاده در هر سطح را فراهم کرده است. شما با خرید نرم افزار رستورانی رایما، می‌توانید با خیالی آسوده مدیریت مالی و امور حسابرسی کسب و کار خود را تسهیل ببخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *