تمامی کشورهای جهان در راستای تامین منابع مالی خود به دریافت مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف می پردازند. قوانین هر کدام از دولت های مختلف در سراسر جهان متفاوت است. با این حال هر کدام از کشورها با توجه به قوانین و شرایطی که تعیین کرده اند، مالیات های گوناگون دریافت خواهند کرد. مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات مقطوع جزو مواردی هستند که افراد گوناگونی را مکلف به پرداخت مالیات می کنند. با این حال در میان موارد ذکر شده، نام مالیات مقطوع را کمتر شنیده ایم. شرایط پرداخت مالیات مقطوع تفاوت های زیادی را با سایر مالیات ها دارد. به همین دلیل نیاز است تا تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی با آن آشنا باشند.

در سال های گذشته مجموعه های زیادی در سراسر کشور ایران تاسیس شده اند که موظف به پرداخت مالیات مقطوع بوده اند. مسائل گوناگونی در رابطه با این نوع مالیات وجود دارد که قطعا آشنایی با آن ها می تواند شما را در این پروسه کمک بسیار زیادی کند. در همین راستا قصد داریم به منظور آشنایی بیشتر با این نوع مالیات، به بررسی جزئیات گوناگون مربوط به آن بپردازیم. در این شرایط شما می توانید با آگاهی بیشتر به پرداخت یا عدم پرداخت این نوع مالیات بپردازید.

مالیات مقطوع چیست؟

طبق تبصره 100 قوانین کل کشور ایران، مالیات مقطوع به مالیاتی گفته می شود که در آن سود و زیان اشخاص حقیقی یا حقوقی ملاک قرار نمی گیرد. در واقع ملاک اصلی در این نوع مالیات، میزان فروش کسب و کارهای مختلف می باشد. مشاغل گروه دوم مشمول پرداخت مالیات مقطوع می شوند. مالیات مقطوع مشاغل می تواند شامل کسب و کارهای گوناگونی شود. به همین دلیل برای بررسی بیشتر باید کسب و کار خود را با توجه به گروه دوم مشاغل مورد بررسی قرار دهید. یکی از مسائل مهم در رابطه با این نوع مالیات، پرداخت آن می باشد. مبلغ پرداخت شده در این زمینه به عنوان علی الحساب محسوب نمی شود. در واقع این موضوع بدین معناست که در صورت پرداخت این نوع مالیات، هیچ هزینه دیگری به نام مالیات از فرد دریافت نخواهد شد.

مالیات مقطوع چیست

چه درآمدهایی شامل این نوع مالیات می شوند؟

قبل از هر چیزی باید با درآمدهای مشمول مالیات مقطوع آشنا شوید. به صورت کلی برخی از کسب و کارها موظف به پرداخت این نوع مالیات هستند. در ادامه با هر کدام از این موارد به صورت کامل آشنا می شویم.

  • هر گونه درآمد کسب شده حاصل از نقل انتقال املاک یا سهام
  • هر گونه سود به دست آمده از معافیت های مالیاتی مختلف
  • درآمد حاصل شده از اجاره املاک به میزان 25 درصد
  • درآمد و سود حاصل شده تمامی شرکت هایی که از پرداخت مالیات معاف هستند به غیر از تولیدی های صنعتی و معدنی

درآمد حاصل در تمامی موارد ذکر شده شامل مالیات مقطوع می شود. با این حال بسیاری از متقاضیان اطلاعات کاملی را در این زمینه ندارند. به همین دلیل بهتر است از قبل با درآمدهای مشمول و غیرمشمول در این زمینه آشنا شوید. با کسب آگاهی در رابطه مسائل فوق می توانید به وسیله نرم افزار واسط سامانه مودیان، مالیات موردنظر را در بهترین زمان پرداخت کنید.

نحوه محاسبه این نوع مالیات چگونه است؟

یکی از موضوعات مهم دیگر پیرامون مالیات مقطوع، نحوه محاسبه آن می باشد. هنگامی که اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول این مالیات بتوانند به محاسبه این نرخ بپردازند، می توانند با پرداخت به موقع در طرح های تشویقی شرکت کنند و هزینه حاصل از مالیات را کاهش دهند. لازم به ذکر است که محاسبه مالیات های مقطوع همانند مالیات های مستقیم انجام می گیرد. سوابق مالیاتی آن فرد و خرید و فروش وی در طول سال از جمله عوامل تاثیرگذار در نرخ نهایی مالیات محسوب می شوند. نحوه محاسبه مالیات برای هر کدام از درآمدهای حاصل شده متفاوت است. با این حال قصد داریم تا مالیات درآمد مربوط به نقل انتقال املاک و سهام را که بیش از سایر موارد مورد توجه قرار می گیرند، بررسی کنیم.

  • مالیات مقطوع املاک بر اساس ماده 59 قوانین کل کشور محاسبه می گردد. طبق بررسی های انجام شده، میزان مالیات برای ملک هایی که فاقد سرقفلی هستند تا 5 درصد ادامه دارد. برای مثال املاکی که دارای قیمت 5 میلیاردی هستند، باید 250 میلیون تومان را به عنوان مالیات مقطوع ارائه دهند. نرخ مالیات برای املاکی که از سرقفلی برخوردار هستند، 2 درصد می باشد. ارزش معاملاتی و قیمت ملک به عنوان دو معیار مهم و اساسی برای تعیین نرخ این نوع مالیات محسوب می شوند. طبیعتا با گذشت هر سال میزان ارزش معاملاتی افزایش می یابد. در این شرایط نیازی به ثبت اظهارنامه مالیاتی نخواهد بود.
  • ماده 143 قوانین کل کشور ایران مربوط به مالیات های مستقیم مرتبط با سهام می شود. این نوع مالیات از عواید فروش دریافت می گردد و ارتباطی با سود و زیان حاصل شده از درآمدهای مختلف ندارد. برای مثال اگر فردی به خرید سهام یک شرکت بپردازد، در هر صورت موظف به پرداخت مالیات خواهد بود. میزان مالیات مقطوع برای شرکت های بورسی برابر با 5 درصد و برای شرکت های غیر بورسی 4 درصد می باشد.

لازم به ذکر است که برخی از هزینه های مربوط به مالیات مقطوع ممکن است بر اساس سوابق مالیاتی افراد به صلاح دید سازمان امور مالیاتی کسر شود. بنابراین امکان کاهش این نرخ از سوی سازمان امور مالیاتی کل کشور وجود خواهد داشت.

با رایما سافت، مالیات مقطوع را به موقع پرداخت کنید!

رایما سافت به عنوان یکی از مجموعه های فعال در حوزه طراحی نرم افزارهای حسابداری محسوب می شود. مجموعه تخصصی رایما سافت با ساخت نرم افزار حسابداری مخصوص در این زمینه و در نظر گرفتن قابلیت های متنوع، شرایط ویژه ای را برای شما عزیزان فراهم کرده است. به وسیله نرم افزار شرکت رایما سافت می توانید ضمن انجام امور حسابرسی گوناگون، به محاسبه نرخ مالیات نیز بپردازید. این نرم افزار هوشمند به شما کمک می کند تا به موقع نسبت به اقدام مالیات مقطوع اقدام نمایید. شما می توانید در راستای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاورین مجموعه رایما سافت تماس حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *