براساس قوانینی که در کشور وضع شده است تمامی کسب و کارها باید بخشی از سود حاصل از فروش خود را در قالب مالیات در اختیار دولت قرار دهند. مقدار مبلغ دریافتی مالیات هر ساله ممکن است متغیر باشد و این رقم براساس بودجه کشور تعریف می‌شود.

 

 

انواع مالیات

در حال حاضر دو دسته کلی مالیات در کشور تعریف شده است که شامل مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم است. مالیات مستقیم مشمول اصناف و مغازه‌ها می‌شود و این مشاغل باید براساس قوانین تعریف شده، مالیات خود را از فروش محاسبه کرده و به صورت مستقیم در اختیار دولت قرار دهند.

دسته دوم مالیات غیر مستقیم است که بر آن مالیات ارزش افزوده نیز می‌گویند و مشمول تمامی کالاهای مصرفی و وارداتی است.

مالیات پرداختی مشاغل مختلف

برخی از مشاغل اعم از مغازه‌داران، صاحبان فروشگاهها و بسیاری از شرکت‌ها باید سود حاصل از فروش خود را به حساب دولت واریز نمایند.

در این بین چنین کسب و کارهایی تا سقف معینی از پرداخت مالیات معاف هستند. اما بعد از چنین سقفی مشمول پرداخت مالیات می‌شوند. در حال حاضر حداقل مالیاتی که دولت به صورت مستقیم دریافت می‌کند 9 درصد است، اگر مالیات غیر مستقیم نیز به این مالیات افزوده شود مالیات تا 35 درصد افزایش خواهد یافت.

برای اینکه مالیات واحد خدماتی یا تولیدی خود را پرداخت نمایید در ابتدا باید اظهارنامه مالیاتی خود را پر کنید، سپس میزان مالیاتی که باید پرداخت کنید محاسبه شده و به شما اعلام می‌شود.

چطور اظهار نامه مالیاتی را تهیه کنیم؟

اظهارنامه مالیاتی از سوی سازمان مالیاتی کشور و به صورت فرم کاغذی و یا اینکه به صورت الکترونیکی در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار می‌گیرد. هر فرد براساس میزان درآمد خود باید آن را به طور کامل و دقیق پر نماید. در هنگام تهیه اظهار نامه مالیاتی رعایت برخی نکات ضروری است و در صورتی که در تکمیل آن دقت لازم صورت نگیرد ممکن است مشکلاتی برای شما در برداشته باشید. از جمله این نکات مهم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تمامی هزینه و درآمدها باید به صورت دقیق در آن درج شود.
  • میزان مبلغ مالیات و درآمد سال قبل ذکر گردد.
  • تمامی فاکتورهای موجود در سال جاری، حتی کم هزینه‌ترین آنها را باید در اظهارنامه مالیاتی ثبت نمایید.
  • اظهارنامه مالیاتی را تا مدت زمان مشخص شده تحویل امور مالیاتی دهید.
  • میزان استهلاک مالیاتی خود را به طور دقیق محاسبه نمایید.
  • از افرادی که در این زمینه تجربه کاری دارند و به عبارت دیگر در امور حسابداری متخصص هستند مشاوره دریافت نمایید.
  • حتما از برنامه صندوق فروشگاهی استفاده کنید.

انواع روش‌های پرداخت مالیات

روش‌های گوناگونی برای پرداخت مالیات وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پرداخت مالیات از طریق شعب بانک‌ها

امور مالیاتی برای تسهیل در پرداخت مالیات با ارائه یک شناسه 30 رقمی به مؤدیان خود امکان پرداخت را به صورت غیر حضوری فراهم کرده است. از این‌رو با استفاده از این کد می‌توانید از تمامی شعب بانک‌های کشور اقدام به پرداخت مالیات خود نمایید. به یاد داشته باشید که سریع‌ترین روش هنگام پرداخت مالیات از روش ساتنا است.

پرداخت مالیات از طریق خود پرداز بانک ملی

در مواقع عدم دسترسی به سایت می‌توانید به عنوان روشی سریع پرداخت بدهی مالیاتی خود را از طریق خودپرداز بانک ملی انجام دهید. برای اینکار بعد از وارد کردن کارت در داخل دستگاه خودپرداز، گزینه پرداخت قبوض و دیگر پرداخت‌ها را انتخاب نمایید. به گزینه پرداخت وجوه دولتی بروید، کد 42 رقمی را وارد کرده و گزینه پرداخت را انتخاب کنید تا بتوانید رسید مالیات پرداختی با بارکد را مشاهده کنید.

پرداخت مالیات با بارکد

پرداخت مالیات با استفاده از بارکد در صورت حساب مالیاتی یکی از روش‌های پرداخت مالیات است. در این روش پس از اینکه صورت حساب مالیاتی شما صادر گردید، بایستی برای اسکن بارکد 24 رقمی قبض خود در اداره مالیات حاضر شوید. سپس قبض مالیات خود را پرداخت نمایید.

نرم افزار فروشگاهی رایما

نرم افزار رایما به سادگی امکان مدیریت امور مالی شما را فراهم کرده و خدمات خود را در سطوح پایه تا پیشرفته به کاربران ارائه می‌کند و به عنوان یک نرم افزار حسابداری ساده و دقیق، امکان محاسبه امور مالی را فراهم آورده است. با برنامه سوپرمارکت رایما می‌توانیداز انواع خدمات مالی این سیستم بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *