اگر شما با فعالیت های مالی سرو کار داشته باشید حتما نام بدهی را شنیده اید. این مفهوم به طور ساده، پولی است که یک شخص از فرد دیگری قرض می گیرد. بسیاری از کسب و کار ها و شرکت های تجاری بزرگ خود را بدهکار می کنند تا بتوانند از این روش برای خرید های بزگ خود استفاده نمایند. از این رو گاها لیست بدهکاران را می توان به خوبی بررسی نمود و فعالیت های مالی را مدیریت کرد. برنامه حسابداری رایما می تواند در این زمینه کمک بسیاری به شما داشته باشد.
منظور از بدهی چیست؟
همان طور که در مقدمه هم اشاره کردیم بدهی پولی است که یک فرد از شخص دیگری قرض می گیرد. زمانی که قرارداد بدهی بسته می شود، طرف قرض گیرنده می تواند پول برداشت کند. در ادامه باید بر مبنای قرارداد پول را برگرداند. رایج ترین مدل هایی که در بدهی می بینیم، وام است. از جمله می توان به وام مسکن، وام خودرو، وام خرید وسایل منزل، وام ازدواج و غیره اشاره نمود. بر مبنای شرایطی که وام ارائه می کند، شخص باید مانده آن را تا تاریخ مشخص شده پرداخت کند. عموما این تاریخ پرداختی ماهانه دارد و در کل طی سال مشخصی باید بازپرداخت شود. گاهی در برخی شرایط لیست بدهکاران توسط بانک یا مجموعه ای منتشر می شود. شامل افرادی است که هزینه های مربوط به بدهی خود را پرداخت نکرده اند.
انواع مختلف بدهی
همان طور که اشاره کردیم بدهی پولی است که شخصی از دیگری قرض می گیرد. انواع مختلفی از بدهی وجود دارد. هر کدام از این روش ها مدل خاص خود را دارند و بر مبنای آن ها فرد باید به بازپرداخت پول گرفته شده اقدام کند. عموما در نرم افزار حسابداری و صندوق فروشگاهی بدهی ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند.
- بدهی های جاری
- بدهی های غیر جاری
البته می توان به آن ها کوتاه مدت و بلند مدت هم گفت. بدهی های جاری مدلی هستند که پرداخت آن ها در طول یک سال و پایان آن مشخص می شود. از جمله این موارد در حسابداری می توانیم به حساب های پرداختنی و مالیات های پرداختنی اشاره کنیم.
در نقطه مقابل بدهی های غیر جاری یا بلند مدت از آن دسته هستند که زمان پرداخت آن ها توافقی است یا بالای یک سال می توان آن ها را پرداخت نمود. از نمونه های این گزینه می توان به اوراق قرضه پرداختنی و اسناد تجاری اشاره نمود. تمام این موارد را می توان به راحتی در نرم افزار ها پیگیری نمود.
چرا به نرم افزار صندوق فروشگاهی برای مدیریت بدهی نیاز داریم؟
صندوق فروشگاهی برای مدت زمان طولانی است که یکی از مهم ترین بخش های کاری و فناوری ها برای مشاغل بزرگ و کوچک بوده است. بسیاری از کسب و کارها امروزه به صندوق ها و نرم افزار های آن برای ارائه خدمات بهتر به مشتریان متکی هستند. عموما ما صندوق ها را شامل کشوی پول نقد، صفحه نمایش و دکمه های خاص می بینیم.
اما نرم افزار فروشگاهی پوشاک تکمیل کننده این سیستم است که جزئیات بسیاری در اختیار مدیران و کارمندان قرار می دهد. از این میان می توانیم به لیست بدهکاران هم اشاره داشته بشیم. در حقیقت این نرم افزار مزایایی دارد که می توان بدهی ها را با آن به خوبی پیگیری نمود. اما نکته مهمی که در این بخش قصد داریم به آن اشاره کنیم، مزایای استفاده از نرم افزار سوپرمارکت است. از جمله این مزایا می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- پیگیری موجودی
- ثبت تجزیه و تحلیل فروش
- آنالیز داده ها
- ثبت شیفت کارمندان
- تسهیل تبلیغات فروش
- ارتباط ساده تر با مشتریان
به راحتی می توان دید که چگونه یک نرم افزار صندوق فروشگاهی با قابلیت های بسیار زیاد خود و مزایایی که دارد، کاربرد های بیشتری ارائه می کند. شما می توانید با آنالیز داده ها در بخش بدهی هم به خوبی لیست بدهکاران را مدیریت کنید. شما به راحتی با این نرم افزار می توانید نام طرف حساب و مبلغ بدهی را مشاهده کنید.
سخن آخر
برای این که بتوان شرایط مالی یک کسب و کار را مدیریت کرد، لازم است جزئیات مهمی مانند بدهی ها را بررسی نمود. اطلاع از لیست بدهکاران به مدیریت تجاری و مالی کمک می کند تا بتواند پول باقی مانده را پیگیری کند. نرم افزار صندوق فروشگاهی رایما گزینه لیست بدهکاران را به شما ارائه می دهد تا بتوانید با کمک امکانات آن تعهدات بازپرداختی را پیگیری کنید.