کسب و کارهای خانگی در سالهای اخیر رشد روز افزونی را تجربه کرده است. به طوریکه امروزه به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد اشتغالزایی در بسیاری از کشورهای جهان به شمار میرود. حتی برخی از کشورها از آن به عنوان چرخ رشد اقتصادی یاد میکنند. در کشور ما نیز به اهمیت مشاغل خانگی توجه ویژهای شده است و در راستای حمایت از این نوع مشاغل بیمه کسب و کار خانگی در دستور کار دولتمردان قرار گرفته است. از اینرو قصد داریم اطلاعات جامعی درباره بیمه کسب و کار خانگی در اختیار شما قرار دهیم.
بیمه مشاغل خانگی
آن دسته از افرادی که قصد دارند از بیمه مشاغل خانگی بهرهمند شوند باید دارای برخی شرایط باشند که عبارتند از:
- مرد باید حداکثر 50 و زن حداکثر 45 سال سن داشته باشد.
- به صورت کارمزد برای کارفرمایی خارج از محیط مسکونی کار کند.
- فعالیت صورت گرفته توسط شاغل باید به صورت تعاونی، مشارکت با یک یا چند تولید کننده محصول باشد که این نوع کسب و کار در اغلب موارد به صورت خوشهای صورت میگیرد.
- شغل باید مجاز و متناسب با محیط مسکونی باشد.
- کار صرفا باید در خانه و توسط عضو و یا اعضای خانه صورت گیرد.
- نوع تولید باید متناسب با شرایط خانه باشد.
- هیچ نوع آلودگی زیست محیطی، صوتی و بصری ایجاد نکند.
- حقوق واحدهای مجاور را پایمال نکند.
لیست کسب و کارهایی که بیمه به آنها تعلق میگیرد؟
کسب و کارهایی که به آنها بیمه تعلق میگیرد شامل موارد زیر است:
- کشاورزی و فعالیتهای مرتبط با آن
- تولید کفش
- دامپروری و تولید محصولات حاصل از دام
- فناوری اطلاعات و صنعتکارهای خدماتی
- صنایع دستی
اکثر مشاغل خانگی که هر سال به تعداد آن افزوده و یا کم میشود در سایت وزارت کار و امور اجتماعی ثبت شده است. اگر شخصی در منزل خود به کسب و کار مشغول است که در این لیست وجود ندارد میتواند در برگه مخصوص این وب سایت آن را پیشنهاد بدهد تا پس از بررسی شغل مذکور به لیست مشاغل خانگی افزوده شود.
بیمه مشاغل خانگی مربوط به خیاطی چگونه است؟
آن دسته از افرادی که در محیط منزل به کار خیاطی مشغول هستند میتوانند در سایت وزارت کار و امور اجتماعی ثبت نام کنند. در این سازمان به دلیل اینکه این کار جزء مشاغل سخت و زیان آور به حساب میآید برای خیاطان تمهیدات ویژهای اندیشیده شده است و در صورت بروز برخی از آسیبها به بدن میتوانند از بیمه و در صورت واجد شرایط بودن از سختی زیانآور استفاده کنند.
نحوه ثبت نام مشاغل خانگی
هر فرد متقاضی برای بیمه مشاغل خانگی باید فرم مربوط به بیمه را از سایت وزارت کار و امور اجتماعی دریافت کرده و نوع فعالیت خود را در این فرم مشخص نماید. همچنین در این فرم یکی از گزینههای مربوط به تحت پوشش، مستقل و پشتیبان را با توجه به شرایط ویژه خود انتخاب نماید. ناگفته نماند تمامی افرادی که قصد دارند در بیمه مشاغل خانگی ثبت نام کنند قبل از اقدام باید مجوز مربوط به نوع فعالیت را دریافت نمایید.
چطور مجوز مربوط به مشاغل خانگی را دریافت کنیم؟
در وهله اول فرد باید شرایط عمومی و اختصاصی برای دریافت مجوز را داشته باشد. سپس به سامانه مربوط به مجوز مشاغل خانگی مراجعه کرده و فرم مربوطه را تکمیل نماید. پس از آن نتیجه بررسیها به اطلاع فرد میرسد و در صورتی که واجد شرایط تشخیص داده شود مجوز مربوطه توسط اداره کار و امور اجتماعی صادر میگردد.
کلام پایانی
کسب و کارهای خانگی امروزه سهم مهمی از بخش تولید و عرضه بسیاری از کالاها و خدمات را به عهده دارند. این کسب و کارها غالبا توسط زنان خانهدار مدیریت میشوند که بیمه میتواند به عنوان روزنه امیدی برای پابرماندن آنها و توسعه هر چه بیشتر آنها نقش مهمی بر عهده بگیرد. از آنجایی که نرخ بیمه برای صاحبان کسب و کارهای خانگی به صورت آزاد محاسبه میشود، شما به عنوان صاحب این نوع کسب و کار یا کسی که علاقهمند به راهاندازی چنین فعالیتی است، میتوانید از خدمات نرم افزار حسابداری فروشگاه برای آیفون رایما برای ایمنسازی پرداخت و دریافتهای خود، صدور فاکتور، ذخیره فرایندهای خرید و فروش و سایر امور مالی استفاده نمایید.
برنامه حسابداری فروشگاهی رایما این امکان را برای شما فراهم میسازد که علاوه بر مدیریت دقیق امور کسب و کار خود، امور مربوط به بیمه خود و کارکنانتان را تحت نظارت قرار دهید.