همه کسب و کارها قبل از راهاندازی نیاز به نقشه راه دارند و این نقشه راه، اهداف را مشخص میکند. از این رو نوشتن بیزینس پلن یا طرح تجاری کمک شایانی به شما خواهد کرد تا بتوانید به راحتی محاسبات مورد نیاز درباره هزینههایی که کسب وکار شما در بردارد و نحوه دستیابی به مشتریان بالقوه را انجام دهید. ما در این مطلب درباره اینکه بیزینس پلن یا طرح تجاری چیست توضیحات مفیدی ارائه خواهیم داد.
بیزینس پلن را چطور بنویسیم؟
وقت آن رسیده است که برخی ایدهها و روشهای تاریخ گذشته که مدتهاست منسوخ شده است را کنار بگذارید. شاید به باور بسیاری بیزینس پلن باید یک سند تجاری طولانی با اعداد و ارقام عجیب باشد انگار که با یک طرح پژوهشی سروکار دارید. این روش در حال حاضر کارآمد نیست.
بیزینس پلن باید بهگونهای کوتاه و مفید تنظیم شود که سرمایهگذار را قانع به سرمایهگذاری کند. در این برنامه تجاری باید برنامهریزی خیلی ساده و سازمان یافتهای صورت گرفته باشد.
بیزینس پلن بایستی شامل چه مواردی باشد؟
حال وقت آن است که طرح کسب و کار خود را که شامل موارد کلیدی است بنویسیم:
- گام نخست آن است که نقاط مربوط به هر بخش کسب و کار را در یک سند تجاری جداگانهای تنظیم کنیم.
- در گام بعد باید شرکت خود را توصیف کنیم که شامل ساختار حقوقی، نوع کسب و کار، مکان و ابزارهایی که باید در آن استفاده کنیم، خواهد بود.
- حال وقت آن است که طرح عملیاتی سازی را در آن شرح دهیم، که شامل راهاندازی فیزیکی و تعیین مسئولیت شغلهای خاص است.
- تحلیل بازار وجه دیگر این بیزینس پلن است که در آن با استفاده از ابزار، دادهها، جداول و نمودارهای خاص امکان انجام آن فراهم شده است.
- گام دیگری که در این بیزینس پلن باید به آن بپردازیم این است که محصولات و خدمات تولید شده یا به فروش رفته را توصیف کنیم.
- در بیزنس پلن قیمتگذاری و اطلاعات فروش بایستی به صورت منطقی توضیح داده شود و اینکه چرا مشتریان باید محصولات ما را خریداری کنند.
- در این طرح حتما باید رقبا مورد بررسی قرار گیرند و به صورت مستقیم و غیر مستقیم مورد آنالیز قرار گیرند.
- در بیزینس پلن باید اطلاعات مختصری درباره تیم مدیریتی و نقش هر کدام از اعضا در آن ذکر شده باشد.
- برنامه مالی قابل اتکایی در آن اعمال شود. بدین معنی که کلیه اطلاعات راهاندازی تا ترازنامه را در بربگیرد. این اطلاعات شامل سرمایه لازم برای بقای کسب و کار، برنامههای تدوین شده برای استفاده از بودجه، بودجههای اضافی، هزینههای جاری کسب و کار از جمله دستمزد، بیمه و غیره خواهد بود.
- در پایان بیزینس پلن نیاز است که طرح کسب و کار و مدارک مورد نیاز پرسنل کلیدی، مقالات مربوط به شرکت و سایر مستندات ضمیمه شود.
چه کسانی به بیزینس پلن نیاز دارند؟
بسیاری از کسب و کارها از جمله فروشگاهها، مغازهها و شرکتهای تولیدی و خدماتی به بیزینس پلن نیاز دارند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
کسب و کارها و استارتاپهای نوپا
هر استارتاپ نوپایی نیاز دارد که یک بیزینس پلن مختص خود را داشته باشد. زیرا با استفاده از آن میتواند تمامی مسائل نامشخص و گنگ را به قطعاتی کوچک تبدیل کرده و آن را به راحتی حل نماید. از جمله این مسائل میتوان به بودجه و هزینههای جاری، پیش فروشها، نقاط ضعف و قوت طرح که در برخی مواقع روشن نیست اشاره کرد.
مشاغل و حرفههای موجود
بسیاری از کسب و کارها مانند راهاندازی برخی فروشگاهها و مغازهها، کسب و کارهایی نیستند که تحول عظیمی را در سطح فراگیر جامعه به وجود بیاورند. بلکه این نوع مشاغل با هدف ایجاد فرصتهای جدید به وجود آمدهاند. آنها قصد دارند با مدیریت استراتژیک خود به سود مورد نظر خود دست یابند.
نرم افزار فروشگاهی رایما همراهی برای تحقق طرح تجاری شما
شکی در این نیست که پیشرفت تکنولوژی به حذف بخش قابل توجهی از مسئولیتها از نیروی انسانی منجر شده است. چنین امری علاوه بر صرفه جویی در وقت و انرژی، از صرف هزینههای مازاد نیز جلوگیری به عمل آورده است و از سویی به تسهیل امور مالی و تسریع در انجام آنها موجب شده است.
نرم افزارهای حسابداری طی سالهای اخیر بسیار مورد توجه کسب و کارها قرار گرفته و تغییرات قابل توجهی در امور حسابداری و مدیریت مالی واحدهای تجاری و تولیدی به دنبال داشته است.
در این میان نرم افزار بارکد خوان فروشگاهی برای کامپیوتر با طراحی ساده و کاربر پسند و ارائه بهترین ویژگیها با قیمتی مناسب در تلاش است کیفیتی متمایز از ارائه خدمات مالی و مدیریت امور فروشگاهی را برای صاحبان کسب و کارها به ارمغان بیاورد.
نرم افزار فروشگاهی پوشاک و دیگر نسخه های رایما دارای بخشهای اصلی شامل بخش انبارداری، بخش مدیریت حسابهای بانکی، صندوقها و بخش بایگانی اسناد و اطلاعات است که به عنوان بخشهای زیر مجموعه از امکانات و ویژگیهای متعدد دیگری نیز پشتیبانی به عمل میآورد.