شرکت‌ها و برخی از مراکز دولتی و خصوصی برای ثبت اطلاعات موجودی انبار، اقدام به انبارگردانی می‌کنند. انبارگردانی ممکن است در طول سال با توجه به حجم و تعداد کالای ورودی و خروجی چندین بار انجام گیرد. در حال حاضر با توجه به شیوه‌های نوین انبارگردانی، این کار در مدت زمان کم و با تعداد نیروی کار کمتری انجام می‌پذیرد.

انبارگردانی چیست؟

به آمارگیری دقیق محصولات و کالاهای موجود در انبار و تطبیق آنها با تعداد کالاهای ثبت شده، برای ثبت در دفاتر مالی در طول سال انبارگردانی گفته می‌شود. انبارگردانی به دو روش اتوماتیک و دستی انجام می‌گیرد. روش اتوماتیک و نوین انبارگردانی با نیروی کار کم و در کوتاهترین زمان انجام می‌شود. ولی روش دستی هم زمان‌بر بوده و هم نیاز دارد چندین بار شمارش انجام شود. تعداد کالاهای شمارش شده باید با تعداد کالاهای ثبتی در دفاتر مالی منطبق باشند. کار انبارگردانی با همکاری سرپرست عملیات، سرپرست انبار، گروه کنترل و اشخاصی برای شمارش کالا انجام می‌گیرد.

هدف از انبارگردانی چیست؟

انبارگردانی برای اهداف زیر در شرکتها انجام می‌گیرد:

  • پایین آوردن اشتباهات نیروی انسانی در کنترل انبار و موجودی کالاها
  • برآورد دقیق و صحیح سود و زیان در پایان دوره مالی
  • تفکیک کالاهای بدون مصرف و کم مصرف در انبار
  • جلوگیری از خرید اضافی
  • اطلاع و جداسازی از کالاهای شکسته و خراب

مزایای انبارگردانی چیست؟

انبار را می‌توان یکی از بخش‌های مهم شرکت‌های بازرگانی و تولیدی به شمار آورد. همه شرکت‌ها نیاز به انبارگردانی دارند چون انبارگردانی کمک زیادی به ثبت درست کالاها و اطلاعات موجود در انبار می‌کند.

از مزایای انبارگردانی به موارد ذیل می‌توان اشاره کرد:

  • بهبود بخشیدن به کیفیت انبارداری شرکت
  • اطلاع دقیق از موجودی کالاها انبار
  • جداسازی کالاهای شکسته و خراب از موجودی انبار
  • در کمترین زمان ممکن مدیریت موجودی انبار
  • جلوگیری کردن از سفارشات تکراری

چرا انبارگردانی مهم است؟

موجودی کالاها و اطلاع دقیق از میزان آنها یکی از مهم‌ترین جنبه‌های مدیریت کسب و کارهای مرتبط با عرضه کالا و خدمات است. کالاها نیز مهم‌ترین اقلام دارایی صاحبان کسب و کارها تلقی می‌شوند. ارزش موجودی کالاها نیز در محاسبات دوره‌های مالی در میزان سود و زیان شرکت‌ها بسیار موثر است، از این جهت شمارش کل موجودی‌های انبار در هر دوره مالی برای اثبات عدم وجود مغایرت میان موجودی واقعی انبار و موجودی گزارش شده در سیستم ضروری است.

ممکن است به دلایل مختلفی مانند عدم ثبت برخی از رویدادهای مالی مانند خرید یا فروش، ثبت اشتباه ورودی یا خروجی کالا در سیستم، سرقت، عدم ثبت ضایعات و … به بروز اختلاف میان موجودی واقعی انبار و موجودی به ثبت رسیده در سیستم نرم افزار مالی شرکت شود. همین امر اهمیت نیاز به انبارگردانی در فواصل زمانی مشخص را مطرح می‌کند که این بازه زمانی بسته به نوع صنف کاری می‌تواند متفاوت باشد.

انواع انبارگردانی

انبارگردانی دارای سه نوع است که عبارتند از:

انبارگردانی پایان سال: هر ساله یکبار انجام می‌شود و کلیه‌ کالاهای موجود به منظور انتقال موجودی به سال آتی مورد شمارش قرار می‌گیرند.

انبارگردانی میان دوره: در پایان شش ماهه اول سال انجام می‌گیرد و همانند نوع انبارگردانی پایان سال تمامی کالاها شمارش می‌شوند.

انبارگردانی رندوم: ابن نوع انبارگردانی را نسبت به دو نوع دیگر در بازه‌های زمانی کوتاه‌تری انجام می‌دهند و با هدف کنترل و تایید صحت موجودی ثبت شده در انبار شرکت‌ها صورت می‌گیرد. شمارش کالاها در این مدل به صورت رندوم و صرفا برای تعدادی از آنها انجام می‌گیرد.

با نرم افزار رایما همیشه یک گام جلوتر هستید

موجودی کالاها اصلی‌ترین دارایی هر واحد اقتصادی است. از این رو میزان ورودی و خروجی آنها به انبار یکی از مسائل بسیار مهم تلقی می‌شود. کاردکس نیز به منظور آگاهی از نوع گردش کالا و مقادیر آنها در انبار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاردکس تعدادی و ریالی این امکان را برای صاحبان کسب و کارهای فروشگاهی فراهم می‌کند تا در بازه‌های زمانی مختلف موجودی کالاها را ردیابی کرده و تحت کنترل خود داشته باشند.

نرم افزار حسابداری ارزان رایما با پشتیبانی از قابلیت گزارش کاردکس تعدادی ریالی گزارشی از کلیه ورودی و خروجی کالاها را به همراه قیمت آنها در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید بر موجودی کالا و فرایندهای خرید و فروش آنها به شکلی دقیق‌تر و عاری از خطاهای انسانی کنترل داشته باشید.

برای استفاده از این ویژگی در نرم افزار رستورانی رایما از منوی گزارش‌ها، گزینه انبار سپس کاردکس تعدادی ریالی کالا را انتخاب نمایید. رایما برای سهولت و سرعت بخشی به انجام امور فروشگاه شما، امکان چاپ گزارش کاردکس ریالی و تعدادی را فراهم آورده است. همچنین در کاردکس تعدادی می‌توانید علاوه بر مشاهده مجموع موجودی‌های ریالی در فرم گزارش، ستون‌های مربوط به موجودی را در سطر انتهایی فرم چاپی مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *